пятница, 20 марта 2015 г.

Джим Керрі


Рід занять: Актор, сценарист, продюсер, композитор
Ім’я (лат.): Jim Carrey
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 17 січня 1962 | козерог
Місце народження: Ньюмаркет, Онтаріо, Канада
Жанри: Комедія, драма, фентезі
Дружина: Мелісса Вомер (розлучення) одна дитина; Лорен Холлі (розлучення)




Біографія:


Джим Керрі (James Eugene «Jim» Carrey) народився 17 січня 1962 року в невеликому канадському містечку Ньюмаркет. Його батько був саксофоністом-самоучкою, якому довелося опанувати професію бухгалтера, щоб прогодувати дружину і дітей. Сім'я Керрі часто змінювала місце проживання у пошуках кращої долі, і частину свого дитинства Джим провів в автофургоні. Часто після занять у школі йому доводилося допомагати батькам заробляти гроші та виконувати дрібні роботи по дому. Ще хлопчиком Керрі розумів, що його покликання - дарувати сміх людям. Над його жартами і кривляннями сміялися і однокласники, і викладачі. У 15 років Джим Керрі почав виступати в одному з відомих клубів Торонто, але перший його виступ провалився з тріском, дійшло навіть до кидання помідорів. Після цього Керрі не міг виступати майже два роки. Незабаром родина Керрі переїхала в Берлінгтон, де Джим закінчив школу. Незважаючи на всі труднощі, Джим ріс дуже веселою дитиною, який із захопленням пародіював всіх - від Брежнєва до Джека Ніколсона. Навколишні обожнювали Джима, який завжди змушував їх надривати животи від сміху. Батьки всіляко підтримували таланти сина, допомагаючи йому готувати номери для виступів. Незабаром Джим їде в Лос-Анджелес, де виступає в клубах і намагається пробитися на телебачення. 

У 23 роки він отримав першу головну роль в кіно, у фільмі «Одного разу укушений». Але фільм провалився у прокаті. Шоу закривалися, ролі проходили непоміченими. І ось, у 1993 році у світ виходить малобюджетна комедія «Ейс Вентура: Детектив з розшуку домашніх тварин», в якій Джим зіграв головну роль, а також прийняв участь у написанні сценарію. Фільм мав шалений успіх, зібравши 100 мільйонів доларів. Кар'єра Керрі різко пішла в гору.



Успіх закріпили фільми «Маска» і «У 23 роки він отримав першу головну роль в кіно, у фільмі «Одного разу укушений». Але фільм провалився у прокаті. Шоу закривалися, ролі проходили непоміченими. І ось, у 1993 році у світ виходить малобюджетна комедія «Ейс Вентура: Детектив з розшуку домашніх тварин», в якій Джим зіграв головну роль, а також прийняв участь у написанні сценарію. Фільм мав шалений успіх, зібравши 100 мільйонів доларів. Кар'єра Керрі різко пішла в гору.
 та ще Тупіший». Саме за допомогою цих фільмів Джим показав, що його обличчя - це пластилін, з якого він може ліпити все що захоче. Комедії «Маска» увійшла в класику світового кінематографа, а Джим Керрі знайшов неймовірну любов глядачів по всьому світу і удостоївся номінації на «Золотий глобус».У 1998 році Джим Керрі вразив глядачів у драмі «Шоу Трумана», де вперше виступив у трагічній ролі. За цю роботу він отримав першого «Золотого глобуса». А через рік отримав другий «Золотий глобус» - за втіленняобразу відомого коміка Енді Кауфмана у фільмі «Людина на Місяці» Мілоша Формана. Але Джим Керрі не зміг відмовитися від комедій. Його черговими комедійними роботами стали - «Брюс Всемогутній», «Я, знову я та Ірен», «Аферисти Дік і Джейн». Пізніше на екрани вийшли картини «Завжди кажи «ТАК», «Різдвяна історія», «Я люблю тебе, Філліп Морріс» і «Пінгвіни містера Поппера».




У 1987 році дружиною Керрі стала офіціантка клубу «Комедійний магазин» Мелісса Вомер, у тому ж році в них    з'являється дочка на ім'я Джейн. Але відносини батьків були дуже проблемними, тому згодом вони розлучилися. У 1995 році у Джима з'явилася нова кохана - Лорен Холлі, яка разом з Керрі грала у фільмі «Тупий та ще Тупіший». Вони вирішили одружитися у 1996 році, але їх шлюб тривав зовсім недовго - всього лише 10 місяців. Дівчатами Джима в різний час були Рене Зеллвегер, модель «Playboy» Енні Бінг і особистий лікар актора Тіффані Сільвер.


У 2005 році у Джима зав'язалися серйозні стосунки з фотомоделлю Дженні Маккарті, з якою він був разом протягом 5 років. У лютому 2010 року Дженні народила йому сина на ім'я Джексон. Але це не допомогло зберегти пару.




 Інформацію взято з сайту: http://moviestape.com/persons/6916-jim-carrey.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий