четверг, 26 марта 2015 г.

Джонні Депп


Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, сценарист, композитор, режисер
Ім'я (лат.): Johnny Depp
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 9 червня 1963 | близнюки
Місце народження: Овенсборо, Кентуккі, США
Жанри: Драма, документальний, комедія
Дружина: Лорі А. Депп (розлучення); Ванесса Параді .... двоє дітей

Біографія:

Джон Кристофер Депп ІІ народився в Овенсборо, штат Кентуккі, 9 червня 1963 року, четвертою дитиною в сім'ї офіціантки та інженера. У нього є дві сестри (Деббі і Крісті) і брат Деніел. У жилах актора тече гримуча суміш кровей ірландців, німців і індійців-черокі.

Незабаром після народження Джонні сім'я переїхала до Флориди, почавши тим самим низку переїздів з міста в місто, яка тривала все дитинство майбутньої зірки. Дитинство актора не можна назвати щасливим: батьки були не дуже забезпеченими, у пошуках роботи переїжджали з місця на місце, що не могло не позначитися на характері дитини. З 12 років він почав курити, а дещо пізніше вживати наркотики. Єдине, що його цікавило по-справжньому, була музика.Щоб хоч якось відвернути сина від впливу вулиць, мати подарувала підлітку гітару, і він самостійно навчився.

Мріючи стати рок-зіркою, 16-річний Депп кинув школу. Приблизно в цей період його батьки розлучилися. Для Джонні це виявилося настільки сильним ударом, що він пішов з дому. Переїхавши в Лос-Анджелес, він повністю присвятив себе музиці, грав і виступав з друзями в групі «Kids» на розігріві відомих виконавців, у числі яких був Іггі Поп, з яким згодом Джоні співпрацював в декількох картинах.

У віці 20 років Джонні одружився на гримерці Лорі Енн Елісон, а ось музична кар'єра його групи так і не склалася, вони випустили всього один альбом (автором обкладинки якого теж був Депп), незабаром після чого група розпалася.



Щоб звести кінці з кінцями, якийсь час молодій людині довелося торгувати канцтоварами. Невідомо, як би склалася доля Джонні, якби дружина не звела його з Ніколасом Кейджем, який як-то запропонував йому спробувати свої сили у кіно. Початком кар'єри Джоні вважається 1984 рік, коли його затвердили на невелику роль у фільмі жахів «Кошмар на вулиці В'язів».

Депп визнається, що в той час ненавидів Голлівуд всією душею і не бажав ставати актором. Але коли від передозування помер один з його близьких друзів, Джонні побачив для себе можливість зав'язати з наркотиками саме в кінокар'єрі. Однак пропозиції після першої ролі на нього не посипалися, і таке поява на екрані відбулося тільки три роки потому у молодіжному серіалі «21 Jump Street» в ролі поліцейського. Серіал йшов близько чотирьох років і остаточно перетворив актора на зірку молодіжного кіно, а його роль у фільмі «Плакса» тільки додала солодкавості в образ актора.




Кар'єра Джонні почала набирати обертів, але от з дружиною він розлучився (пара зберегла дружні відносини).

Проривом у кар'єрі Деппа вважають роль у фільмі Тіма Бертона «Едвард Руки-Ножиці», яка дозволила йому проявити свою неординарність і талант (це була перша головна роль Деппа).

До речі, Депп став своєрідним талісманом Бертона - він грає в більшості його картин. На зйомках «Едварда» відбулася ще одна важлива подія, Джонні познайомився з актрисою Вайноною Райдер, роман з якою тривав кілька років і був увічнений у вигляді татуювання на плечі «Вайнона назавжди». Правда, після розриву напис довелося підкоригувати, перетворивши її в «Вино назавжди», а сам Депп почав зустрічатися з моделлю Кейт Мосс. Роман виявився тривалим і зробив актора головним героєм жовтої преси.


Його затаврували чином «поганого хлопця» після залучення у неприємні події, пов'язані з порушеннями громадського порядку (він неодноразово притягувався до суду за порушення громадського порядку), а його наплювацьке ставлення до життя стало надбанням громадськості. На жаль, наркотики актор був залишити поки не в силах.

З часом, Депп став украй уважно ставиться до вибору ролей, вважаючи за краще цікавий сценарій комерційному успіху. «Бенні і Джун», «Що турбує Гілберта Грейпа?», «Ед Вуд» - знімаючись в цих фільмах, Депп уважно прислухався до критики і відточував свою майстерність.

У 1995 році виходить фільм Джима Джармуша «Мрець», класичний чорно-білий вестерн, ніби навмисне придуманий для Джоні Деппа. Фільм став дивовижним синтезом приголомшливою акторської гри, пейзажів лісів Північної Америки і чарівною музики Ніла Янга.

Спробував він свої сили і в режисерському кріслі, знявши «сміливця», історію про непростий вибір і нерозважливих, але відважних вчинках. Проте фільм не припав до душі американським критикам, і Депп був настільки зачеплений невтішними відгуками у пресі, що відмовився випускати фільм в Америці.


У 1998 році на зйомках картини «Дев'яті врата» в Парижі Депп знайомиться з французькою актрисою і співачкою Ванессою Параді(до речі, Депп і Параді зустрічалися і раніше - в 1994 році на вечірці у спільних друзів, але на чотири роки втратили один одного з виду) .

Тепер же чарівна зірка Франції полонить серце актора настільки, що він вже не в силах від неї відірватися. Вже через тиждень Ванессаперебралася в квартиру нового коханого, яку він знімав у Парижі. А вже через три місяці вони чекали першої дитини. Саме Ванессадопомогла Деппу подолати згубну пристрасть до наркотиків. Їхня донька Лілі Роуз Мелоді з'явилася на світ у травні 1999 року, а в квітні 2002 року народився її брат, Джек Джон Крістофер Депп. Як неодноразово говорив сам актор, після народження дітей він намагається зніматися в таких фільмах, які були б їм цікаві.


У 2003 році на екрани вийшов фільм Гора Вербінські "Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної Перлини», що став хітом вже в перший прокатний уїк-енд. Фактично це був перший фільм Деппа, розрахований на широку публіку.

Наступні за ним «Пірати Карибського Моря: Скриня мерця» (2006) та «Пірати Карибського Моря: На краю світу» (2007) розділили і примножили успіх першої картини. За роботу в першій частині трилогії актор був номінований на «Оскар», проте премія дісталася іншому.

У Деппа є зірка на Алеї Слави в Голлівуді. Він тричі номінувався на «Оскар» і шість разів на «Золотий Глобус», проте отримав нагороду лише в 2007 році за роль у музичній драмі Тіма Бертона «Суїні Тодд: демон-перукар з Фліт-стріт».


Дивно, але Депп до цих пір не одружений на матері своїх дітейВанессі Параді (парі просто не потрібна печатка в паспорті - про свою любов один до одного вони і без того знають).

Джонні збирає опудала звірів і птахів. Він володіє великою колекцією метеликів та інших комах і іноді сам наколює їх на шпильки. А ще він до смерті боїться клоунів у всіх їхніх проявах і марно намагається подолати свою дурну фобію, розвішуючи по стінах цих потішників публіки.

У 2008 році стало відомо, що Депп погодився знову зіграти роль Джека Горобця в новому фільмі про піратів Карибського моря; гонорар Джонні Деппа за цю роботу став найбільшим в історії кіно - 56 мільйонів доларів!


Фільмографія:

2017 Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казки / Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales ... Captain Jack Sparrow
2016 Аліса в Задзеркаллі / Alice in Wonderland: Through the Looking Glass ... Mad Hatter
2015 Лондонські поля / London Fields
2015 Чорна меса / Black Mass ... Whitey Bulger
2015 Любителі йоги / Yoga Hosers ... Guy Lapointe
2015 Мордекай / Mortdecai ... Charles Mortdecai
2014 У темному-темному лісі / Into the Woods ... Wolf
2014 Бивень / Tusk ... Guy Lapointe (у титрах: Guy Lapointe)
2014 Перевага / Transcendence ... Will Caster
2013 Везунчики / Lucky Them ... Matthew Smith
2012 Самотній рейнджер / Lone Ranger, The ... Tonto
2012 Похмурі тіні / Dark Shadows ... Barnabas Collins
2011 Ромовий щоденник / Rum Diary, The ... Paul Kemp
2011 Пірати Карибського моря: на дивних берегах / Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides ... Jack Sparrow
2011 Ранго / Rango ... Rango, озвучка
2010 Турист / Tourist, The ... Frank Tupelo
2010 Аліса в країні чудес / Alice in Wonderland ... The Mad Hatter
2009 Смак Голлівуду / Taste of Hollywood ... Mr. Hayes
2009 Джонні Д. / Public Enemies ... John Dillinger
2009 Імаджинаріум Доктора Парнаса / Imaginarium of Doctor Parnassus, The ... Tony
2009 The Doors. When you`re strange / When You're Strange ... оповідач, озвучка
2007 Свіні Тодд: перукар-демон із Фліт-стріт / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ... Sweeney Todd
2007 Пірати Карибського Моря: На краю світу / Pirates of the Caribbean: At World's End ... Jack Sparrow
2006 Пірати Карибського Моря: Скриня мерця / Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest ... Jack Sparrow
2006 Таємниці підводного світу 3D / Deep Sea ... Narration, озвучка
2005 Труп нареченої / Corpse Bride ... Victor Van Dort
2005 Чарлі і шоколадна фабрика / Charlie and the Chocolate Factory... Willy Wonka
2004 Розпусник / Libertine, The ... Rochester
2004 Чарівна країна / Finding Neverland ... Sir James Matthew Barrie
2004 Вони одружилися, і у них було багато дітей / Ils se marierent et eurent beaucoup d'enfants ... L'inconnu
2004 Таємне вікно / Secret Window ... Mort Rainey
2003 - 2008 Руйнівники легенд / MythBusters (серіал)
2003 Якось у Мексиці / Once Upon a Time in Mexico ... Sands
2003 Пірати Карибського Моря: Прокляття чорної перлини / Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ... Jack Sparrow
2001 З пекла / From Hell ... Inspector Frederick Abberline
2001 Кокаїн / Blow ... George Jung
2000 Шоколад / Chocolat ... Roux
2000 Блюз Лоуелла: Слова Джека Керуака / Lowell Blues: The Words of Jack Kerouac ... Reader
2000 Поки не наступить ніч / Before Night Falls ... Bon Bon / Lieutenant Victor
2000 Людина, яка плакала / Man Who Cried, The ... Cesar
1999 Режисери / Directors, The (серіал)
1999 Сонна Лощина / Sleepy Hollow ... Constable Ichabod Crane
1999 Дружина астронавта / Astronaut's Wife, The ... Commander Spencer Armacost
1999 Дев'яті врата / Ninth Gate, The ... Dean Corso
1999 Джерело / Source, The ... Jack Kerouac
1998 Страх і огида в Лас-Вегасі / Fear and Loathing in Las Vegas ... Raoul Duke
1997 Сміливець / Brave, The ... Raphael
1997 Донні Браско / Donnie Brasco ... Donnie Brasco, Joseph D. 'Joe' Pistone
1995 В останню мить / Nick of Time ... Gene Watson
1995 Покійник / Dead Man ... William Blake
1995 Дон Жуан де Марко / Don Juan DeMarco ... Don Juan
1994 Ед Вуд / Ed Wood ... Ed Wood
1993 Що гнітить Гілберта Грейпа / What ... Gilbert Grape
1993 Бенні і Джун / Benny & Joon ... Sam
1993 Аризонська мрія / Arizona Dream ... Axel Blackmar
1991 Кошмар на вулиці В'язів 6: Фредді мертвий / Freddy's Dead: The Final Nightmare ... Teen on TV
1990 Едвард руки-ножиці / Edward Scissorhands ... Edward Scissorhands
1990 Плакса / Cry-Baby ... Wade 'Cry-Baby' Walker
1987 - 1991 Джамп стріт, 21 / 21 Jump Street (серіал) ... Officer Tom Hanson
1986 Взвод / Platoon ... Pvt. Gator Lerner
1986 Повільний вогонь / Slow Burn (ТБ) ... Donnie Fleischer
1985 - 1986 Леді в блакитному / Lady Blue (серіал) ... Lionel Viland
1985 Приватний курорт / Private Resort ... Jack
1984 Жах на вулиці В`язів / A Nightmare on Elm Street ... Glen Lantz
1983 - 1988 Готель / Hotel (серіал) ... Rob Cameron

Нагороди та премії:

  • Золотий глобус, 2011 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Турист»)
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Аліса в країні чудес»)
  • Жорж, 2009 рік
  • Переможець: Просто найкращий

  • Оскар, 2008 рік
  • Номінації: Кращий актор («Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт»)

  • Золотий глобус, 2008 рік
  • Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт»)

  • Премія каналу «MTV», 2008 рік
  • Переможець: Краща комедійна роль («Пірати Карибського моря 3: На краю Світу»); Кращий лиходій («Суїні Тодд, демон-перукар з Фліт-стріт»)

  • Золотий глобус, 2007 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Пірати Карибського моря 2: Скриня мерця»)

  • Премія каналу «MTV», 2007 рік
  • Переможець: Кращий актор або актриса («Пірати Карибського моря 2: Скриня мерця»)

  • Золотий глобус, 2006 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Чарлі і шоколадна фабрика»)

  • Оскар, 2005 рік
  • Номінації: Кращий актор («Чарівна країна»)

  • Золотий глобус, 2005 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (драма) («Чарівна країна»)

  • Британська академія, 2005 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль («Чарівна країна»)

  • Оскар, 2004 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

  • Золотий глобус, 2004 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

  • Премія каналу «MTV», 2004 рік
  • Переможець: Краща чоловіча роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)
  • Номінації: Краща комедійна роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»); Краща екранна команда («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

  • Британська академія, 2004 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль («Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини»)

  • Каннський кінофестиваль, 1997 рік
  • Номінації: Золота пальмова гілка («Сміливець»)

  • Золотий глобус, 1995 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) ("Ед Вуд")

  • Золотий глобус, 1994 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Бенні і Джун»)

  • Премія каналу «MTV», 1994 рік
  • Номінації: Кращий екранний дует («Бенні і Джун»); Краща комедійна роль («Бенні і Джун»)

  • Золотий глобус, 1991 рік
  • Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Едвард Руки-Ножиці»)



Комментариев нет:

Отправить комментарий